Wijnkoelkast Met Ecocheques

Published Mar 24, 21
10 min read

Wijnklimaatkast: De Beste Wijnklimaatkasten Van 2021

Er is één algemene bewaartemperatuur (10-12 graden) voor alle wijnen die samen met de constante luchtvochtigheid een rustige omgeving biedt om de smaak optimaal te laten ontwikkelen. Er zijn inmiddels er ook wijnbewaarkasten met deuren van donker isolatieglas met UV filter. Daardoor kun je de smakelijke flessen toch blijven bewonderen.

Foto: Inbouw Liebherr wijnklimaatkast met 2 zones 12 Vooral bij een open keuken wil je niet te veel geluid horen van een wijnkoelkast of wijnklimaatkast. Het geluid wordt uitgedrukt in dB (decibel). Wijnen houden van rust. Trillingen zijn van invloed op het rijpingsproces van de wijnen. Dit speelt een rol wanneer je wijnen langer wilt bewaren.

Wijnkoelkast Waar Te Koop

Een beter energielabel van je wijnkoelkast helpt je besparen op de stroomkosten. Daar koop je toch liever een paar mooie flessen wijn voor? Een vrijstaand model wijnklimaatkast of wijnkoeler kan niet worden ingebouwd omdat de warmte dan niet goed wordt afgevoerd. De afmetingen van een wijnkoelkast zijn voor de inbouw en de de inhoud interessant.

Sommige wijnklimaatkasten hebben wijnrekken van hout dat oogt echt professioneel! Achter een glazen deur met LED verlichting kun je de flessen blijven bewonderen. wijnkoelkast 2 zones. Een deur met slot biedt extra bewaarmogelijkheden… Bespreek het met jouw Keukencoach! Samen kies je de wijnkoelkast die het best in jouw keukenontwerp past.

Hoe Wijn Bewaren In Een Wijnklimaatkast- Wijnkoelkast?

Steeds meer wijndrinkers ontdekken dat de juiste drinktemperatuur cruciaal is om het aroma en de smaak van wijn optimaal tot zijn recht te laten komen. Toch wordt hier in de praktijk nog te weinig rekening mee gehouden. In de meeste huishoudens wordt witte wijn bij een temperatuur van 4-6 graden Celsius bewaard.

Bij deze temperatuur komen de geur- en smaakstoffen beter vrij (wijnklimaatkast inbouw 2 zones). Rode wijn wordt in veel gevallen ongekoeld en dus te warm gedronken. De gemiddelde Nederlander ervaart een kamertemperatuur tussen de 20 en 22 graden Celsius als aangenaam. De geur en smaak van rode wijn komen echter het best tot hun recht bij een temperatuur van 17 - 19 graden Celsius.

Wijnkoelkast Met Slot

In de zomer is rosé een geliefd verkoelend drankje. Deze vaak wat fruitige wijnen kunnen het dan ook goed hebben om wat kouder gedronken te worden, op een temperatuur van 6-9 graden Celsius. Ook hier geldt dat hij wat kouder bewaard mag worden, omdat de wijn eenmaal ingeschonken snel opwarmt door contact met warme lucht en zonlicht.

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om wijn niet zomaar in de keukenkoelkast te bewaren. Veel heeft bijvoorbeeld al te maken met de ideale serveertemperatuur die rond 12 °C schommelt, maar denk ook aan het ontbreken van frisse lucht, de optimale luchtvochtigheid of de afwezigheid van trillingen en licht.

Wijnkoelkast Met Slot

Bij het kiezen van de beste wijnkasten komt er natuurlijk wel het een en ander kijken. Wij helpen je een wijnfrigo kopen en leggen uit waarop je moet letten als je een wijn koelkast wilt aanschaffen. Ga je wijnkoelkasten vergelijken? Dan moet je natuurlijk op een aantal zaken letten. Ga je bijvoorbeeld voor een inbouw wijnkoelkast of zoek je een wijnklimaatkast in tafelmodel? Moet je wijnkoelkast klein of groot zijn? En wil je een wijnkoelkast met 2 temperatuurzones of meer? Wij leggen uit waarop je zoal moet letten als je de beste wijnkoeler zoekt.

Een vrijstaande wijnkoelkast plaats je waar je maar wilt, terwijl je bij een wijnfrigo voor inbouw natuurlijk wel moet letten op de nismaten. Een wijnklimaatkast voor inbouw monteer je in de keuken en daarbij moet je natuurlijk nagaan of de wijnkoelkast voor inbouw wel past. Wijnkoelkasten voor inbouw leggen met andere woorden een aantal beperkingen op.

Beste Wijnkoelkast 2021

Over het algemeen gaat het om een 1-deursmodel en dit ongeacht of het nu gaat om een vrijstaande wijnkoelkast, een inbouw wijnklimaatkast of een wijnklimaatkast aanbieding. Bij de vrijstaande wijnkoelkasten kan het gaan om een grote wijnkoelkast of om een wijnkoelkast tafelmodel. Een wijnkoeler tafelmodel is maximaal 85 centimeter hoog.

In een kleine wijnkast kan je natuurlijk ook minder wijn kwijt. Let ten slotte ook altijd op de deur van de wijnkast. Wijnkoelkasten kunnen een glazen deur of een dichte deur (al dan niet voorzien van een klein kijkvenster) hebben. Dit gaat zowel op voor de inbouw wijnkoeler als voor de vrijstaande wijnkoelers.

Wijnkoelkast Met Koelkast

Dan kan je lekker pronken. Het nadeel is dan weer dat een inbouw wijnfrigo met een glazen deur minder goed isoleert en dat je moet opletten voor uv-licht, wat de smaak en de kleur van de wijn aantast. Kies daarom altijd voor een wijn koelkast voor inbouw mét uv-lichtbescherming in de glazen deur verwerkt.

Zo’n dichte deur beschermt de wijnflessen goed, isoleert beter (lager energieverbruik), maar een mooi overzicht over je wijncollectie heb je natuurlijk niet. Een inbouw wijnkoelkast van 45 centimeter heeft natuurlijk minder ruimte dan een wijnkoelkast voor inbouw van 60 centimeter. Het volume wordt over het algemeen weergegeven in liters, maar veel is natuurlijk ook afhankelijk van de vormgeving van de wijnkast.

Wijnkoelkast Met Compressor

Onthoud ook dat het materiaal van de wijnrekken invloed heeft op je wijn. Houten wijnrekken zorgen voor een betere rijping en een betere demping van de trillingen. Voor langdurige bewaring en rijping heeft de beste wijnkoelkast dan ook houten wijnrekken. Wil je de wijnflessen slechts kortstondig bewaren en ze vooral op de juiste temperatuur bewaren? Dan hebben de beste wijnkasten metalen wijnrekken.

Omdat het vaak niet helemaal duidelijk is hoeveel flessen je in je klimaatkast voor wijn stopt, hebben we voor iedere wijnkast bij Coolblue gekeken. Voor iedere Coolblue wijnkoelkast heeft men uitgezocht hoeveel flessen er in de Coolblue wijnklimaatkast passen en dit op basis van Bordeaux-flessen van 0,75 liter. Als wij een flessenaantal vermelden, doen we het dus net zoals bij de wijnklimaatkast van Coolblue.

Waarom Wijnkoelkast

rode wijn) Wijnklimaatkast met 2 zones: voor het bewaren van 2 soorten wijn (bv. rode en witte wijn) Wijnklimaatkast met 3 zones of meer: voor het bewaren van 3 soorten wijn (bv. rode wijn, witte wijn en champagne) Let echter niet alleen op het aantal temperatuurzones, maar ook de minimum- en maximumtemperatuur.

De ideale bewaartemperatuur is 12 °C. Wijnklimaatkasten kunnen op twee manieren koelen: Wijnkasten met compressor: de meestvoorkomende koeltechniek met een ruimer temperatuurbereik en minder beperkingen door de omgevingstemperatuur. Thermo-elektrische klimaat wijnkast: wordt vooral gebruikt bij goedkope wijnkasten. Ze verbruiken veel energie en hebben een stabiele omgevingstemperatuur nodig. Bij een ingebouwde wijnkast komt deze techniek vrijwel nooit voor.

Wijnkoelkast Rood En Wit

Hoe dan ook blijft het zelfs bij wijnkasten met een compressor belangrijk om de minimale en maximale omgevingstemperatuur onder de loep te nemen. Houd er immers rekening mee dat niet alle wijnkoelkasten een verwarmingselement hebben om de temperatuur ook op te krikken in plaats van enkel te koelen. Je moet niet alleen de uv-stralen beperken en de juiste temperatuur hanteren, maar ook de juiste luchtvochtigheid is heel belangrijk als je wijn langdurig wil bewaren.

De meeste wijnklimaatkasten behalen een luchtvochtigheid tussen 50% en 90%. Een luchtvochtigheid van 75% is echter ideaal. Ga daarom na of je de luchtvochtigheid precies kan afstellen. Ook trillingen zorgen ervoor dat de kwaliteit van de wijn afneemt. Wijn dien je in een stabiele omgeving te bewaren. De wijnkoelkast die best getest is, is voorzien van een demping voor trillingen om de wijnflessen langdurig stabiel te houden.

Wat Kost Een Wijnkoelkast

Wijnkoeler - SWB66001DG   AEGDe Beste Wijnklimaatkast met 2 zones: dit is onze Top 5 (2021)


Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor wijnkasten met een slot. Het is ideaal wanneer je dure wijnflessen of kinderen hebt. Daarnaast kan je ook een wijnklimaatkast kopen met ruimte voor het bewaren van een register. Dan houd je netjes bij welke wijnen er in de wijnkoelkast liggen en hoe lang ze er liggen.

Vervolgens is het handig meegenomen als de wijnkoelkast over binnenverlichting beschikt, maar hetzelfde kunnen we zeggen over een wijnkast met een alarm (waarschuwing als de deur niet helemaal dicht is) of met een luchtfilter (voorkomt vieze geurtjes). Ten slotte kan je ook kiezen voor een wijnkast of klimaatkast met een app.

Wijnkoelkast Met 2 Zones

Je hoeft er niet eens je fauteuil voor te verlaten. Wil je een nieuwe wijnkoelkast kopen? Dan is het goed om te kijken welke wijnkoelkast het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de apparaten getest op prijs, inhoud, temperatuur, handige functies de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

Wij bekeken welke wijnkasten te koop zijn en kozen er de 5 beste wijnkoelkasten uit. Het valt op dat het vooral gaat om de wijnkasten van Liebherr en Haier. Natuurlijk wil dat nog niet zeggen dat pakweg de Miele wijnklimaatkast of de Bosch wijnklimaatkast geen goede keuze is, want het gaat louter om onze vijf favorieten die we echter wel heel zorgvuldig hebben gekozen.

Wijnkoelkast Voor 8 Flessen

In deze Liebherr klimaatkast bewaar je tot 175 flessen wijn over drie verschillende temperatuurzones. Deze temperatuurzones hebben een bereik van 5 tot 20°C, waarbij zowel het koelen als het verwarmen tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast beschikt deze Liebherr wijnkoeler over een FreshAir-koolfilter om de lucht te filteren en is de luchtvochtigheid apart in te stellen.

EuroCave maakt exclusief een glazen wijnwand of wijnkast op maatWijnklimaatkasten (2 zones) voor 40-200 flessen wijnen!


Klimaatkast vs. bewaarkastBeste wijnkoelkast 2021? Beste Koop & Getest Koelkasten.nl


Reken ten slotte op een alarm wanneer je de deur opent en op een uv-lichtbestendige glazen deur. Pluspunten3 temperatuurzonesGrote wijnkoelkast met plaats voor 178 flessenMinimale omgevingstemperatuur van 10°C (geschikt voor in de wijnkelder)Binnenverlichting en alarmLuchtvochtigheid instelbaar MinpuntenBeschikt niet over een appGeen goedkope wijnkastGeen Liebherr wijnkoelkast voor inbouw Deze compacte wijnkoelkast, de WKR 1811-21, van Liebherr is een stuk goedkoper dan de beste wijnkoelkast van 2021 terwijl je toch gewoon ruimte hebt voor 66 flessen wijn.

Kast Voor Wijnkoelkast

Het temperatuurbereik gaat van 5 tot 20°C, waardoor deze Liebherr wijnklimaatkast geschikt is voor rode wijn of witte wijn. Het gaat om een goede wijnklimaatkast met slechts 1 temperatuurzone dus je moet wel even kiezen tussen rode of witte wijn. Ten slotte heeft deze klimaatkast van Liebherr een instelbare luchtvochtigheid en reken je op het alarm als je even vergeet om de deur te sluiten.

Het gaat opnieuw om een smalle wijnkoelkast met één temperatuurzone, waarbij de instelbare temperatuur tussen 5 en 18 °C evolueert. Ook hier reken je op trillingsvrije compressoren, een alarm en een koolfilter om nare geurtjes te voorkomen. Je hebt ruimte voor maar liefst 200 wijnflessen, waardoor deze wijnkoelkast het kwantitatief nog beter doet dan de beste wijnkoelkast van 2021.

Wijnkoelkast Met EcochequesOmdat het een wijnkoelkast met één temperatuurzone betreft, moet je natuurlijk wel een aantal keuzes maken. Het temperatuurbereik van de Haier wijnklimaatkast gaat van 5 tot 20 °C waardoor het zowel geschikt is voor witte wijn als rode wijn. Daarnaast geeft een open deur een alarm af, is het glaswerk voorzien van een uv-filter en beschik je ook gewoon over binnenverlichting.

De wijnkoelkast voor 2 zones heeft een temperatuurbereik van 10 tot 20 °C en beschikt over een koolstoffilter. De wijnklimaatkast met 2 zones die vrijstaand is beschikt daarnaast over een trillingsvrije compressor en is ook geschikt voor ruimtes zonder verwarming. Ondanks het feit dat deze wijnfrigo met 2 zones een glazen raam heeft, moet je je dankzij de uv-filter geen zorgen maken over de gevolgen van de zon.

Wijnklimaatkast Kopen? Wijnkoelkast

De reviews over deze wijnkoelkast met 2 zones bij Coolblue zijn lovend, zeker omdat het ook nog eens over een alarm beschikt. Vind je voor deze wijnklimaatkast met 2 zones een aanbieding? Niet twijfelen! PluspuntenOndiepe wijnklimaatkast met 2 zonesRuimte voor 137 wijnflessenGeschikt voor plaatsing in de wijnkelder of keukenHouten leggers voor langdurig bewaren van wijnMaakt weinig geluid MinpuntenHeeft geen verwarmingselementDe binnenverlichting komt enkel van bovenGeen wijnklimaatkast met 2 zones voor inbouw Het beste merk wijnklimaatkast kiezen is niet eenvoudig.

Er zijn tientallen goede merken op de markt en veelal is het een kwestie van voorkeuren. Koop je bijvoorbeeld bij Coolblue een wijnkast? Dan zijn het vooral merken als Haier, Liebherr en Climadiff die heel goed scoren. Koop je bij Mediamarkt een wijnkoelkast? Hier gaat het op vlak van populariteit vooral om de Domo wijnkoeler, de candy wijnkoelkast en opnieuw om de wijnkoelkast van Haier.

Wijnkoelkast Voor 12 Flessen

Denk ten slotte aan talloze andere merken zoals de AEG wijnkoeler, de wijnklimaatkast van Miele, de Smeg wijnklimaatkast, de Eurocave wijnkast, de Prima Donna wijnkoelkast, de Moa wijnkoelkast, de Caso wijnkoelkast, de Siemens wijnkoelkast, de Medion wijnkoelkast, de Klarstein wijnkoelkast, de Dunavox wijnklimaatkast, de Schreider en Waterman wijnkoelkast, de Tristar wijnkoelkast, de Qlima wijnkoelkast, de Avintage wijnklimaatkast en de Samsung wijnkoelkast.

More from Trouwlocatie, Brunchen

Navigation

Home